Depășirea timidității la copii: 6 strategii susținute de știință

Împărtășirea este grijulie!

Acțiune

Tweet

Acțiune

Datele de joacă, petreceri de naștere, piese școlare. Pentru copiii timizi, activitățile care necesită interacțiune cu străini sunt torturate – dacă nu chiar imposibile. Iar cercetările arată că majoritatea copiilor timizi nu își vor depăși anxietatea socială.

Unii copii sunt conectați pentru a fi timizi, potrivit lui Samuel Putnam, profesor de psihologie la Bowdoin College, care a studiat timiditatea la copii. Ca sugari, sunt tulburați de noi senzații, cum ar fi mirosurile ascuțite și gusturile. Ca copii mici, noile situații sociale sunt supărătoare.

„Este o tendință înnăscută”, spune Putnam. „Copiii nu o pot ajuta.”

Dar părinții își pot ajuta copiii să depășească anxietatea și timiditatea socială, făcând următorii pași, spune Putnam.

Sfat nr. 6 pentru a depăși timiditatea la copii: știți dacă sunt cu adevărat timizi. Există o diferență între a fi introvertit și a fi timid, spune Putnam: „Unii copii ar prefera să se joace singuri și este în regulă. Lumea are nevoie de oameni liniștiți. ” Pe de altă parte, copiii timizi vor să interacționeze, dar se supără. În timp ce ambele tipuri de copii beneficiază de interacțiune socială, cei timizi au nevoie de mai mult decât de o simplă încurajare și oportunitate.

Sfat nr. 5 pentru a depăși timiditatea la copii: fii direct și ferm. Poate părea contraintuitiv, dar cercetările lui Putman arată că copiii timizi beneficiază de comenzi ferme, directe, mai degrabă decât de direcții blânde și subtile. „Dacă ating o priză, nu le îndepărtați; Spune „Nu, nu face asta”, sugerează Putnam. În timp ce pot fi supărați în acest moment, având sensibilitatea lor trezită de un părinte ajută copiii timizi să -și reglementeze emoțiile. „Gândiți -vă la asta ca la practică de luptă. Construiesc toleranță într -un mediu sigur. A fi protector este aproape cel mai rău lucru pe care îl poți face. ”

Sfat nr. 4 pentru a depăși timiditatea la copii: căutați situații sociale. Este greu (și poate jenant) să -ți vezi copilul stând în afară de grup sau să -l pierzi în fața altor copii, dar evitarea situațiilor sociale îi fură de șansa de a -și dezvolta abilități de coping. „Du -le la Chuck E. Brânză și la locul de joacă, astfel încât să aibă de -a face cu grupuri mai mari”, spune Putnam. Există un avantaj pentru a -l elimina; Poate data viitoare va fi mai bună.

Sfat nr. 3 pentru a depăși timiditatea la copii: Vino cu un plan de joc. Înainte ca copilul tău să intre într -o situație care implică interacțiune – o petrecere de naștere sau o excursie pe teren de clasă – să vorbești despre cum ar putea fi experiența și să creezi unele strategii de coping. Putnam sugerează să întrebi: „Dacă te sperie puțin sau supărat, care sunt unele lucruri pe care le poți face?”

Sfat nr. 2 pentru a depăși timiditatea la copii: evitați disciplina aspră. „A striga sau a face orice lucru care este prezertiv de putere nu este o tehnică bună pentru niciun copil-în special pentru copiii timizi”, spune Putnam. „Dacă țipați sau vă bateți, ei devin atât de copleșiți și s -au dezlănțuit, încât le lipsește punctul disciplinei.” Copiii timizi tind să fie mai blânzi și mai empatici decât alți copii, atât de blând disciplină face de obicei trucul. „Dacă sunt însemnate pentru sora lor mai mică, subliniază cât de tristă arată și cum afectează acțiunile lor alți copii. Raționamentul va fi mai eficient cu copiii timizi. ”

Sfat nr. 1 pentru a depăși timiditatea la copii: acceptați cine sunt. Tratarea copiilor timizi poate fi deosebit de frustrantă pentru părinții care ies. Dar este important să vă dați seama că copiilor dvs. nu le place ceea ce vă place sau operați așa cum faceți. Dacă te simți critic, amintește -ți că timiditatea este o trăsătură înnăscută – și una genetică, potrivit Putnam. „Uită -te la caracteristicile soțului tău și reamintește -ți:„ Îmi place această persoană, iar el are această trăsătură ”.

Toleranța este esențială pentru a ajuta copiii să depășească timiditatea. Este important să înțelegem că a avea anxietate socială nu înseamnă că vor avea un viitor nefericit. Spune Putnam: „Copiii care sunt timizi au o mulțime de direcții în care ar putea intra. Probabil că nu vor fi o stea pe Broadway, dar vor fi fericiți și sănătoși.”

De Gail Belsky pentru sănătoase mame, revista Revistagail Belsky a lucrat la o varietate de publicații ale femeilor, inclusiv părinții, mama care lucrează și toți. De asemenea, a scris o carte pentru femei, intitulată Lista: 100 de moduri de a -ți scutura viața.*Credit imagine: Freedigitalphotos.net

Link către această postare: depășirea timidității la copii: 6 strategii susținute de știință

0/5

(0 recenzii)Împărtășirea este grijulie!

Acțiune

Tweet

Acțiune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *