O noapte la operă

sâmbătă seara m-a văzut să-mi scot mult iubita doamnă, mama mea, pentru o noapte la opera din „Căsătoria lui Figaro” din Leeds-Opera North, pentru a fi precisă, pentru un Locul culturii!

Ambii fani ai operei, am lucrat chiar și cu Opera Națională Engleză înainte, creând un film pentru ei la o producție pe care au pus -o în urmă cu câțiva ani, Lucia Di Lammermoor.

Munca mea de cineast a fost extrem de diversă, fiecare comisie a variat de la realizarea documentarelor sociale la filme de modă și dramă TV.

Dar înapoi la căsătoria lui Figaro-această capodoperă Mozart este o rețea de dragoste și poftă complexă, cunoscută, care se dezvăluie peste 4 acte în 3 ore (este puțin lent să pornești, dar se ridică rapid), iar timpul zboară curând, în timp ce zboară în curând, în timp ce Te găsești bine cufundat în acest impresionant spectacole ale distribuției de ansamblu (pot acționa la fel de bine pe cât pot cânta).

… Înțelept în poveste pentru cei care nu o cunosc pe Figaro, învață că stăpânul său, contele, este să-și cultivă mireasa să fie, senzația Susanna. Partenerul contelui este dezvăluit de necredința soțului ei – dar este obiectul dorințelor adolescenților din pagină, Cherubino.

Figaro are, de asemenea, probleme cu menajera, Marcellina, care i -a împrumutat bani pe angajamentul că, dacă nu o poate plăti, va trebui să se căsătorească cu ea. Figaro se va căsători cu cel pe care îl adoră, contesa va răscumpăra dragostea soțului ei și cum va face Cherubino?

Este destul de farsă cu răsuciri și viraje care te vor ține pe marginea scaunului, anticipând cu nerăbdare cel mai rău! Totuși, nu este îngrijorat, aceasta este o operă comică și te va face să râzi cu voce tare!

Scrisă în 1786, aceasta este o piesă surprinzător de modernă, personajele femeilor dovedind cele mai puternice în ansamblu. Femeile sunt protagoniștii deștepți, în contrast cu omologii lor de sex masculin mut, conducând complotul și luând măsuri. Da, sunt poftiți după, dar niciodată obiectivați și întotdeauna cu mâna superioară.

Un spectacol subestimat, dar consumator, cântat în engleză și neobișnuit de natural în livrare, puteți urmări complotul ușor și fără efort, iar piesa s-a simțit cinematografică de urmărit.

Atenția la detalii este uluitoare, de la începutul secolului XX, preluând designul costumului (cizme de vânătoare și rochii măturate) până la iluminatul romantic (scântei în mână la final împotriva unei etape întunecate a fost magică), iar designul producției atât de luat în considerare (decorare sfâșiată În cadrul palatului, a însemnat relații rupte și un nod către Cehov și Rusia pre -revoluționară), a dat piesei factorul WOW.

… De asemenea, trebuie remarcat, nu există nimic care să se compare cu o orchestră vie, am fost măturată de ea și m -am simțit complet calmat și reînnoit de apelul de perdea. Opera, și toată muzica clasică, atinge cu adevărat și hrănește sufletul. Ca un suflu de aer curat, m -am întors acasă aproape plutind pe aer.

Ce noapte. O noapte atât de grozavă la operă. Du -te să -l vezi dacă poți.

Căsătoria lui Figaro este la Leeds Grand Theatre până la 27 februarie înainte de un turneu din Marea Britanie.

Conectarea la BOD pentru #sharethejoylinky a ceaiului.

Cumpărați -mi cartea cea mai vândută în hârtie sau audio

Cartea mea de debut este ghidul meu pentru a supraviețui și a înflori la locul de muncă și acasă și folosește o perspectivă asupra modului de a crea un serviciu digital sau a reveni la muncă cu încredere.

MUMBOSS: Ghidul sincer al mamei pentru supraviețuirea și înflorirea la serviciu și acasă (Ediția a II -a din Marea Britanie)

Disponibil pe Amazon sau Audible

The Working Mom: Ghidul tău pentru supraviețuirea și înflorirea la serviciu și acasă (Ediția SUA/Canada)

Disponibil la 8 septembrie 2020. Cumpărați acum pe Amazon

Îți place ce ai citit? Atunci de ce să nu urmați Vicki pe Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest și Instagram

Nu pierde nici o postare!

Abonați -vă la Honestmum pentru buletinul meu de e -mail săptămânal, unde împărtășesc noile mele postări pe blog, sfaturi despre bloguri, invitații pentru evenimente, competiții și știri despre noua mea carte. Nu împărtășesc niciodată datele dvs. personale cu terți.

FacebooktwitterpinteresteMailTumblrShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *