Ce este zona zoster?

Împărtășirea este grijulie!

Acțiune

Tweet

Acțiune

Subiectul îmbătrânirii aduce frecvent în minte diferite tipuri de probleme de sănătate și sănătate, precum și condiții fizice nefavorabile. Unul care este deosebit de deranjant pentru oricine a avut vreodată varicelă este zona zoster. Acest scurt articol vorbește despre ce este zona zoster, ce are de terminat cu varicele, precum și ce se poate face pentru a -l evita.

Zosterul este o afecțiune declanșată de virusul varicella-zoster, care este exact același virus responsabil pentru varicelă. Diferența dintre cele două este că zona zoster este declanșată de o reactivare a virusului inițial, precum și spre deosebire de varicele de varicelă, poate fi extrem de neplăcută pentru oricine este afectat. Durerea este rezultatul unei erupții cutanate care dezvoltă în cele din urmă blistere. Este o afecțiune tipică la adulții în vârstă, precum și de obicei se limpezește în câteva săptămâni.

Deși nu este de obicei dăunător pentru persoanele sănătoase, aceasta poate provoca mizerie în timpul unui atac, precum și rezultă în complicații majore, în special pentru cineva care este însărcinată. Conform Ghidului durerii nervoase, în cazuri mult mai majore, zona zoster poate cauza probleme de vedere, probleme de auz, pneumonie, precum și inflamație a creierului. Aceste tipuri de situații au nevoie de terapie antivirală, precum și recomandări pentru specialiștii adecvați.

Zosterul poate stabili numai după ce ați avut o situație preliminară de varicelă, cu toate acestea, virusul se poate răspândi de la o persoană infectată la alții care nu au avut -o niciodată. Acest lucru i -ar face vulnerabili la varicelă, mai degrabă decât la zona zoster. Deși poate apărea la orice tip de vârstă, este mult mai tipic la persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, precum și la persoanele cu sisteme imunitare slabe, cum ar fi cei care suferă de HIV sau suferind chimioterapie.

Homeopatia aferentă funcționează pentru o mare varietate de condiții de sănătate și sănătate

Zosterul poate fi dificil de diagnosticat înainte de apariția indicațiilor vizibile ale bolii. În mod obișnuit, începe cu senzații neobișnuite, cum ar fi mâncărimea, arderea sau furnicăturile într -o zonă a pielii pe o parte a corpului. În cele din urmă, se va forma o erupție neplăcută, care se întinde pe o parte a trunchiului (stânga sau dreapta), în jurul taliei. Blisterele vor avea tendința de a izbucni pe anumite căi nervoase. Alte simptome pot include febră, dureri de cap, frisoane, precum și un stomac supărat. Zosterul ia legătura cu lichidul din blistere. Zosterul va lăsa frecvent o amprentă asupra sistemului anxios, declanșând dureri de cap prelungite, precum și probleme nervoase. Deteriorarea permanentă a nervilor, durerea cronică, precum și anxietatea sunt probleme care pot continua să afecteze o persoană timp de numeroase luni sau ani, vor lăsa frecvent o amprentă asupra sistemului anxios, declanșând dureri de cap prelungite, precum și probleme nervoase. Deteriorarea permanentă a nervilor, durerea cronică, precum și anxietatea sunt probleme care pot continua să afecteze o persoană timp de numeroase luni sau ani.

Spre deosebire de varicele, oamenii pot obține zona zoster mult mai mult de o dată. Cu toate acestea, acesta revine doar în aproximativ 2 la sută dintre cei care o obțin. Această cifră crește la 2 la sută la cei care au SIDA. Ar trebui să se remarcă faptul că vaccinul este doar parțial eficient, ceea ce implică faptul că, deși reduce posibilitățile de a stabili zona zoster, nu scade de posibilitate.

Zosterul este mult mai tipic decât ai putea crede. Aproximativ 50 la sută din toți americanii o vor stabili până la vârsta de 80 de ani. Deși nu poate fi trecut de la o persoană la alta, virusul poate fi transmis cu contact cu lichidul din blistere. De obicei, este nevoie de 7 până la 10 zile pentru a -și desfășura cursul, deși blisterele pot dura o serie de săptămâni pentru a dispărea total. Oricât de agravante poate fi zona zoster, durerea legată de erupții cutanate va începe să scadă pe măsură ce se vindecă.

Înrudit exact cum să ai grijă de o arsură solară

Deși va dispărea în cele din urmă fără tratament, timpul de timp depinde de rezistența sistemului imunitar al persoanei. Deoarece un sistem imunitar slab poate fi, de asemenea, rezultatul tensiunii sau al vârstei avansate, s -a sugerat ca oamenii să obțină vaccinul înainte de a ajunge să fie vulnerabili la acesta. Deși este posibil să se stabilească zona zoster ca urmare a vaccinului de varicelă, posibilitățile pentru aceasta sunt gândite la extrem de subțiri, precum și la simptome sunt mult mai ușoare decât cele ale cuiva care a avut varicelă.

Autor Bio:

Maggie Martin își termină doctoratul în biologia celulară, lucrează ca la laB Tech pentru MyBioSource.com, precum și contribuie cu materiale despre biotehnologie, științe ale vieții, precum și focare virale. Respectă pe Twitter @MaggieBioSource

Link către această postare: Ce este zona zoster?

0/5

(0 recenzii)

Împărtășirea este grijulie!

Acțiune

Tweet

Acțiune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *